De nieuwe echtscheidingswet - Jacques TremmeryDe nieuwe echtscheidingswet

Jacques TREMMERY

  • ISBN: 9789046601211
  • Aantal Pagina's: 166
  • Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
  • Prijs: € 41,00
  • Uitgever : Maklu-Uitgevers nv

Over het boek

De nieuwe echtscheidingswet is vanaf 1 september 2007 in werking. Vele procedures zullen gevoerd worden vooraleer de rechtspraak standpunten zal kunnen innemen en de rechtsleer diepgaande studies aan de problemen zal hebben gewijd.

Toch is er dringende nood aan een instrument om die wet, die zo diep ingrijpt in het leven van veel burgers, in de praktijk te kunnen toepassen. De emoties van een echtscheiding zorgen zo al voor genoeg verwarring voor de betrokken rechtsonderhorigen. Proberen helder te zien in de nieuwe echtscheidingswet is dus een noodzaak.

De aanpak van het boek is zowel praktisch – met modellen – als grondig. Het is nu al duidelijk dat er ernstige betwistingen zullen rijzen. Aan de hand van de voorbereidende werken en de algemene rechtsprincipes worden grondig onderbouwde oplossingen aangereikt.

Over de auteur

Jacques Tremmery is advocaat en plaatsvervangend vrederechter te Menen. Hij is doctor in de rechten en licentiaat in het notariaat.
De problemen van het familierecht behoren tot zijn specialisaties waarin hij tientallen jaren praktijkervaring heeft. Van de auteur verschenen eerder bij Maklu de bestsellers "Onderhoudsgeld voor kinderen" en "Vereffening-verdeling tussen echtgenoten".

Publicaties