Vereffening en verdeling tussen echtgenoten 

2de herziene versie. Praktische handleiding met rekenblad (incl. cd-rom)
Jacques TREMMERY

  • ISBN: 9789046600818
  • Aantal Pagina's: 0
  • Status: Verschenen - bestelbaar - leverbaar
  • Prijs: € 54,00
  • Uitgever : Maklu-Uitgevers nv

Over het boek 

Veel vereffeningen-verdelingen verzanden in immobiliteit en in een stellingenoorlog hoewel de betrokken partijen naar een finale oplossing snakken. De grote verdienste van deze uitgave is dat zij naar een praktische oplossing leidt die toch stevig onderbouwd is.

De opbouw van het boek volgt het normaal verloop van een vereffening-verdeling. De kennis van specialisten ter zake, aangevuld met eigen inzichten, wordt dankzij de jarenlange praktijkervaring van de auteur op een toegankelijke wijze geordend tot een uniek werkinstrument om snel en gefundeerd de procedure af te werken.

In het boek vindt u, samengebald, de gangbare door rechtsleer en rechtspraak uitgewerkte oplossingen, met steeds voldoende stof, met verwijzingen, ruimte latend voor een eigen creatieve aanpak.

Het boek zal u juridisch wapenen. Het rekenblad en vragenlijst op cd-rom, enig in hun soort, zullen u bij de hand nemen en naar een oplossing leiden. Door de verwijzing in het rekenblad naar randnummers in het boek zijn beiden aan elkaar gekoppeld. Het invullen van het rekenblad leidt tot een rechtstreeks bruikbaar ontwerp van vereffening-verdeling dat zich automatisch vormt.

Kortom, grondige studie en praktische bruikbaarheid gaan hand in hand om u naar een snelle, doordachte maar toch creatieve oplossing te leiden.

Voor advocaten en notarissen is deze uitgave een onmisbaar werkinstrument.

Over de auteur 

Jacques Tremmery is advocaat en plaatsvervangend Vrederechter te Menen. Hij is doctor in de rechten en licentiaat in het notariaat. Het patrimoniaal vermogensrecht behoort samen met alle problemen van het familierecht tot zijn specialisaties waarin hij tientallen jaren praktijkervaring heeft. Van de auteur verscheen eveneens het boek "Onderhoudsgeld voor kinderen" (Maklu 2005).

Publicaties